GOGIgraf op aanvraag 1

Van de eerste aanvraag kan je hieronder de gevraagde grafieken al weervinden. De rest is genoteerd en zal nog volgen.

Door omstandigheden heb ik momenteel al weinig tijd en ik ben de laatste dagen ook nog aan ’t uitvlooien of ze bij een fondsenhuis de zaken in een grote marketingactie niet mooier voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Van zodra ik daar alle cijfers bij mekaar heb, mag je die ook van mij verwachten.

Capital group Global Allocation LU1006076209:

Het gevraagde fonds noteert in EUR maar ik heb hier het “moederfonds” LU1006075227 gebruikt (noteert in USD) omdat de historiek hier voldoende terug in de tijd gaat. De noteringen zijn wel omgerekend in EUR. Hou hier ook geen rekening met het meest linkse deel van deze grafiek omdat ik daar nog niet aan 120 berekeningen kwam. Het momentum speelt daar nog een overheersende rol.

DWS Invest ESG Dynamic Opportunities LU1868537090:

Ook hier het moederfonds DE0009848077 dat al voldoende historiek kan tonen.

Zoals je merkt kan ook deze manager zijn prestatie niet stabiel houden. Ten opzichte veel andere mixfondsen blijft het niveau toch aanvaardbaar voor zo’n fonds.

NN Patrimonial Aggressive LU0119195450:

Dit fonds zit al jaren in mijn databestand.

Terwijl zijn defensief broertje in onze Smart Mix door het ijs zakt, kan deze “aggressieveling” stand houden. De bevestiging van onze stelling in dat artikel. Meer aandelen en daardoor dynamischer en het lukt. Niet iedereen verdraagt die volatiliteit en als je het nog nooit ervaren hebt: let op voor de verrassingen. Mijn collega zegt altijd: als het tij zakt, dan zie je wie er zonder zwembroek in ’t water is.”

Argenta Portfolio Neutral R Dis LU1243878177:

Hier heb ik de Cap-variant gebruikt om de bekende reden: LU0476179014.

Het fonds heeft zich blijkbaar hersteld.

Afsluiter:

Waarom sommige fondsen niet in de selectie zaten, kan je als je wil hier tussen de lijnen al gelezen hebben.

Ik toon alleen de grafieken en ben bij gebrek aan voldoende tijd de Risk-factor niet gaan controleren om te zien of de fondsen zich dynamischer zijn gaan opstellen. Opletten alzo.

Ga zeker niet snel dynamischer beleggen als je die volatiliteit niet kunt verteerd krijgen. De evolutie’s hier te zien, zijn nog louter het gevolg van de invloed van de stijgende rente op de “Fixed Income” (obligatiegedeelte). Vermits ik werk met langjarig gemiddelden is de invloed van de oorlog in Oekraïne nog niet te bespeuren. Je zou wel eens van de regen in de drop kunnen raken….

Jouw fonds er nog niet bij ? Geen paniek, er komen nog grafieken.

Categorieën: Tags: , , ,

7 Comments

 1. De grafieken van DWS Dynamic Opportunities en NN Patrimonial Dynamic lijken op het eerste zicht kopieën van elkaar. Toch lijkt u in uw commentaar positiever voor NNN Patrimonial Dynamic.
  Is dit een verkeerdelijke interpretatie van mij of zie ik iets over het hoofd ?

  Like

 2. Bedankt voor de grafieken ! Over 1 fonds was ik gaan twijfelen, maar nu besloten om het gewoon te behouden en maandelijks te kopen.

  Like

 3. Zou u ook nog even de oefening kunnen maken voor het neutrale broertje, met name NN Patrimonial Balanced met als isin code LU0119196268? Niet dringend, en als het niet lukt geen probleem.

  Like

 4. Geen idee of het een van de dagen al door iemand gevraagd is, maar is het mogelijk om ook een GogiGraf te maken van Vector Flexible C1 (LU0558384458) ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.