GOGIgraf op aanvraag 2

De volgende reeks grafieken zoals gevraagd.

KBC Horizon Comfort Dynamic:

Met isincode BE6258738077.

Een voorbeeld waarmee men de spaarders lokt met de melding dat men geld verliest met een spaarboekje. Wie er daar beter van wordt, is nog maar de vraag. Ik vind immers dat de jaarlijkse kosten zowat 1,47% belopen en ik merk dat het mediaan rendement van de laatste 5 jaar terecht komt op een povere 2,3%. Onvoldoende om de huidige inflatie te weerstaan zodat men ook met dit fonds er zeker niet beter op wordt. De marge waartussen je jouw rendement mag verwachten, is -4,8% en +15,6%. Mediaan betekent dat 50% van de beleggers minder dan 2,3% ontvangt en de andere helft ietsje meer. Er zijn er alzo waar de bank meer verdient dan de klant (goed advies?).

Als men dan merkt hoeveel men minimaal moet storten om van dit product te kunnen genieten…

Ze zijn bij KBC ook overtuigd dat ze in alles de beste zijn, want alle onderliggende producten van dit dakfonds komen uit de eigen instelling.

Dat betekent ook dat het totaal aan beheerskosten waarschijnlijk fors hoger oploopt dan 1,47% per jaar.

Betreurenswaardig.

JPM Global Balanced LU0070212591:

Hier krijg je dan weer een voorbeeld van een fonds dat zijn rendement stabiel kan houden. Ik heb liever een iets hoger rendement, maar voor defensieve beleggersprofielen zou zoiets aanvaardbaar kunnen zijn.

Ik had hier liever nog enkele grafieken gepubliceerd. Daar ik de noteringen van 1 mei aan ’t invoegen ben, vraag ik je daarvoor nog even wat geduld. Ze komen er aan.

Categorieën:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.