Screening pensioenspaarfondsen

Nu het nieuwe jaar start, hebben we ook een update van de screening van de pensioenspaarfondsen gemaakt: geklasseerd volgens onze MijnPortefeuille Quality-indicator: dwz het rendement afgezet tegen het genomen risico.

We hebben alle cijfers bij mekaar gebracht zodat je aan de hand van het mediaan rendement, onze MP Quality-indicator of rekening houdend met de Risk-factor je keuze kan maken.

Waar je zeker eens dient op te letten: pensioenspaarfondsen zijn allemaal mixfondsen en al die mixfondsen zijn in hetzelfde bedje ziek: bekijk maar eens de mediaan L120 : de huidige rendementen zijn erg pover.

Ik heb het bestand online gezet zodat je er zelf mee aan de slag kan om een andere rangschikking te maken.

Ben je nog niet vertrouwd met onze code’s, dan kan je hier een massa verklaringen en info vinden.

Categorieën:

4 Comments

 1. Is er een manier om de sortering op de website aan te passen? Momenteel is deze gesorteerd op “uitgelicht”.
  Het bovenste en eerste artikel is dit: screening-pensioenspaarfondsen.
  Dan volgt” De beste Belgische pensioenspaarfondsen 2021″

  Ik zou liever de laatste artikelen eerst zien. Het eerste GOGI score rapport dat ik tegenkom is “De GOGI score 2022 01 16”. Waarom deze rare sortering?

  Ik heb al getracht de cache van mijn pc te verwijderen, maar ook wanneer ik op een andere pc inlog zie ik deze volgorde. Is de GOGI van 2022 02 16 al uitgebracht, want deze vind ik niet terug.

  Like

  1. De site was klaar gezet voor de publicatie van de update van deze morgen (16 02) maar dat kon jij 6 uur geleden natuurlijk niet weten.
   Vandaar.
   Vermits er een nieuwe portefeuille-update kwam, werd de oudere (en vervallen) score al verwijderd. Vermits de GOGIscore snel verouderd (zeker in deze nerveuze momenten) heb ik die ook al naar achteren gezet. De nieuwe komt er mrgen ten laatste overmorgen aan: de laatste data worden vandaag verwacht en ingebracht.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.