Pensioenspaarfondsen in 2021

Als je dan uiteindelijk eens op de eerste plaats eindigt, dan wil je toch wel graag uitpakken met die prestatie. Ik wil Capfi Delen Asset Management dat plezier wel gunnen. Vooral omdat die prestatie, zeggen en schrijven meer dan 20% meerwaarde in 2021, wel een uitzonderlijke prestatie is. Echt extreem hoog want al die andere pensioenspaarfondsen hebben nog nooit zo’n prestatie kunnen verwezenlijken in hun bestaan. Eentje uitgezonderd, maar dat is een vrij recent opgestart fonds (met alzo weinig historiek) zodat we dat kunnen klasseren als beginnersgeluk.

Nog een opmerking bij die cijfers: het Pricos-fonds van KBC (klassiek) haalt een betere score dan zijn SRI-variant. Ik hoor nochtans overal vertellen dat men niet moet inboeten aan rendement als men kiest voor “duurzame fondsen”???

Pensioensparen doet men echter voor de langere termijn:

Om aan te tonen dat het geen zin heeft om elk jaar achter de winnaar te lopen, geef ik hiernaast ook de rangschikking van de prestatie tijdens de laatste 5 jaar (indien mogelijk).

Wil je echter nog een betere vergelijking bekijken en gaan voor de meeste stabiele prestatie of voor een minder volatiel fonds, dan vraag ik je even geduld. Eerstdaags publiceer ik nog een tabel met de jaarlijkse rendementen van de laatste 10 jaar. Nog accurater om een goede beslissing te nemen, zijn mijn screenings van de pensioenspaarfondsen die je ook spoedig mag verwachten.

Daar ga je pas kunnen zien welk fonds je dient te kiezen om het beste pensioenkapitaal te bekomen op je pensioenleeftijd.

Categorieën: Tags:

2 Comments

  1. Eerstdaags publiceer ik nog een tabel met de jaarlijkse rendementen van de laatste 10 jaar –
    Marc, kan u deze indien tijd posten?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.