GOGI P en Alger Small Caps Focus

Ik publiceer deze grafiek niet als een koopadvies. Of je een fonds aankoopt of niet aankoopt, da’s een beslissing die je zelf dient te nemen en doe dat zeker niet op basis van een grafiek alleen.

Ik zet deze GOGIgraf online als antwoord op een reactie van een lezer bij de GOGIscore.

Daar werd opgemerkt dat in de hele kolom STOP’s er eentje opvalt met een SPREAD en dat is dit fonds. Die score is niet verwonderlijk want dit fonds verloor op 3 maand tijd zowat 22% van zijn waarde en dan krijg je zoiets dat erg opvalt.

De Isincode is LU1339879758.

Voor je hals over kop jouw aankooporder indient, maak je best wel je huiswerk. Is dit een degelijk fonds, past het in jouw portefeuille en is die daling ten einde ?

Voor spaarders/beleggers met een defensief profiel lijkt dit wel erg volatiel…

Categorieën:

4 Comments

  1. Wel vreemd. In 2018 wat een slecht jaar was steeg het fonds met 17,6%.
    Top 5 sectoren %
    Gezondheidszorg 44,64
    Technologie 36,96
    Industrie 8,13
    Cyclische Consumptiegoederen 4,76
    Defensieve Consumptiegoederen 4,51

    Like

  2. Een fonds dat 100% in Amerikaanse small caps investeert. Pesoonlijk heb ik positie in T. Rowe Price Funds SICAV – US Smaller Companies Equity Fund A EUR dat toch minder volatiel is en 180 posities heeft tov dit Alger fonds 54 posities. Dit Alger fonds investeert vooral in technologie en de kleinere technologiewaarden hebben recent wel wat klappen gehad in de VS. Ik zou niet weten waar ik het fonds zou kunnen aankopen, maar ik denk dat dit fonds de komende maanden wel zal herstellen, tenminste toch als de inflatie niet explodeert. Een fonds voor de ervaren durvers voor een kleine positie in de portefeuille.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.