Screening fondsen Keyplan update van 1 06 2020

Een lezer stuurde ons de lijst van de fondsen uit het Keyplan. Diegenen die nog niet in ons databestand aanwezig waren, heb ik toegevoegd.

Hier een extract van die specifieke fondsen uit de volledige screening van gisteren. Voor de volledige uitleg van codes en afkortingen verwijs ik je door naar dat artikel: screening 1 04 2020.

Uitzonderingen:

Er staan nog 10 obligatiefondsen op die lijst die ik niet in mijn bestand ingevoerd heb. Als je alzo een bepaald obligatiefonds niet kan vinden: mogelijk zit het er niet bij…

Ten eerste ben ik, en met mij waarschijnlijk nog een pak anderen, niet van plan om in de nabije toekomst een reeks eenheden van obligatiefondsen aan te kopen.

Ten tweede kan, volgens onze bescheiden mening, niemand inschatten wat zo’n “fixed income fund” tijdens de volgende maanden zal presteren en of die Income nog wel Fixed gaat zijn.. Ik weet dat elke vergelijking mank loopt, maar toch: stel dat je elke maand de gemiddelde temperatuur heb vastgelegd van jouw tuinterras. Als je dat terras nu laat overkappen en er een gesloten veranda van maakt, dan heb je aan die noteringen ook niks meer. Hetzelfde gebeurt door de immense geldcreatie van de ECB en de negatieve rente als gevolg daarvan: nog nooit gezien, nog nooit meegemaakt. Het resultaat: ? ? ? ?

Voor speciale gevallen: zie ook onderaan dit artikel.

De screeningcijfers:

https://www.bullionvault.com/chart/bullionvaultchart.js?v=1

 

Sleutel nodig 001

De fondsen met code Key**

Toen ik deze lijst samenstelde heb ik ook enkele “speciale gevallen” de code Key** gegeven.

In de lijst van het Keyplan heb ik (voorlopig) twee distributiefondsen (Inc) gevonden. Vermits uitbetaalde coupons moeilijk screenbaar zijn via ons systeem geef ik je daar de kapitalisatievariant (Acc):

Voor LU0119196268 NN Patrimonium Balanced: bekijk LU0119195963

Voor LU0255639139 Nordea Stable Return: bekijk LU0227384020

Als alternatief in de lijst LU0987487336 Fidelity Global Multi Asset Income krijg je van mij de variant zonder hedging LU0905233846. Wij hebben al verschillende malen aangetoond dat op de langere termijn een hedging veel geld kost en alzo een fikse impact heeft op jouw rendement en totaal geen meerwaarde. Vergelijk ook hier maar eens de beide resultaten. Het probleem: de niet gehedgede variant is niet beschikbaar in het Keyplan.

Bij het fonds Robeco US Large Cap LU0474363974 is het dan weer net andersom. Dit is de niet gehedgede variant, terwijl in onze database reeds lang de eurohedge-versie aanwezig was: LU0510167264.

Als toemaatje heb ik er dan nog eentje aan toegevoegd: In de lijst staat JP Morgan Asia pacific LU0441855714. Ik heb gezien dat dit fonds Japan uitsluit. Wij hadden reeds de fonds met Japan erin:  LU0441852612. Dit laatste krijgt bij M* een betere quotering maar zit helaas niet in de lijst.  Let wel: die betere quotering kan als oorzaak hebben dat ze daar soort per soort vergelijken, iets wat wij niet doen.

Nu de moment ?

Heel wat fondsen krijgen van onze GOGIscore momenteel een STOP: ze zijn op dit moment in overdrive. Het is echter vrij makkelijk om in zulke spaarplannen op die momenten geen aankopen te doen. Je hebt het zelfs in een computergestuurd programma zelf in de hand als je weet wat je moet doen…

 

 

Categorieën:

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.