GOGIgraf op aanvraag 5

Weer 2 GOGIgrafs op aanvraag. Ik denk dat de vraag hier gesteld wordt om te beslissen tussen “houden” of “verkopen”.

Als ik de grafieken bekijk, dan zla het een gemakkelijke beslissing worden.

Invesco Paneuropean High Income:

met isincode LU0243957239.

Het fonds kan zijn prestaties niet stabiel houden en ik hoop dat ik mag schrijven dat het rendement eerder pover is.

Het fonds noteert wel op een dieptepunt maar of het interessant is om (bij) te kopen, dat is maar de vraag en die beslissing laat ik door jou nemen.

Nordea 1 Stable Return:

met isincode LU0227384020.

Het fonds doet zijn naam zeker geen eer aan want als de evolutie zo blijft doorgaan, dan…

Jammer, maar ik vrees dat vele fondsen een soortgelijk beeld tonen.

Beterschap op korte tijd ?

Categorieën: Tags: ,

15 Comments

 1. Einde van corona(hopelijk) in China brengt misschien wel wat beterschap.
  Voor de mixfondsen misschien ook wat beterschap na de sterke daling van de obligaties.

  Vandaag alvast wat obligaties Apple(netto 2,5%) en Boeing(netto 4%) aangekocht. In ieder geval beter dan de 0,11% op het spaarboekje.

  Like

 2. Ik vrees dat de stijging van de langetermijnrente niet nog ten einde is…met alle gevolgen voor de obligaties die je in portefeuille hebt…

  Like

   1. Ik zie niet echt het probleem in.
    Boeing heb ik gekocht aan 92%, na 4 jaar worden die aan 100% terugbetaald.
    Dus die 8% heb je zowieso al op het geinvesteerde bedrag. Komt daarbij de coupon van 2,1% die tweemaal per jaar wordt uitbetaald. Eventuele stijgende rente zou de prijs van de obligatie wat kunnen laten zakken maar wat maakt het uit ?

    Like

   2. Eigenlijk zeg je nu ongeveer hetzelfde als iemand die stelt dat zijn geld op een spaarboekje een goede en veilige belegging is.
    Net zoals een obligatie extra meerwaarde kan opleveren als de rente zakt, kan die verlies opleveren als de rente stijgt.
    Omdat je aan 92% gekocht hebt en dan ook nog een povere vergoeding krijgt, ga ik aan die complexe berekening niet beginnen. Alles optellen zoals jij doet, is echter niet de juiste methode.

    Like

   3. Op dit moment geeft Boeing in ieder geval 4% netto. Of de rente verder stijgt zullen we moeten afwachten.

    Like

 3. Bedankt !
  Ik vrees dat ik de komende weken mijn Keyplan met 6 mixfondsen eens in overweging moet nemen. En misschien hier of daar kijken of er betere alternatieven zijn en wat wissels doorvoeren…

  Like

  1. Je moet wel opletten om fondsen enkel te beoordelen op basis van hun recente prestaties. De screening cijfers zijn nog altijd leidend bij selectie van fondsen gezien deze de lange termijn prestaties weergeven. Wie altijd de recente goede presteerders achterna holt, zal misschien een heel onevenwichtige portefeuille samenstellen.

   Like

   1. Zo waren de fondsen 2,5 jaar geleden ook geselecteerd. Maar als ik nu de resultaten zie, dan is het bedroevend. De combinatie stond op 5/1/2022 op zijn hoogtepunt, met net geen 9% winst. Er is maandelijks voor een zelfde bedrag gekocht. Nu zit ik op bijna een halve procent verlies (vorige week was het ong. 1% in de min).
    Is dit nog normaal ? Of moet ik aan bijsturing denken ?
    Ik vind dit heel moeilijk om te beoordelen, daar ik geen ervaring heb met het obligatiegedeelte. Als ik vroeger obligaties kocht, hield ik die bij tot de vervaldag, zonder ooit naar de koers te kijken (ik wist toen zelfs niet eens dat die er was !)

    Like

   2. Het aankoopmoment is van groot belang om nog rendement te halen met defensievere portefeuilles. Als je GOGI in rekening brengt, dan kocht je de afgelopen 3 jaar enkel aan tijdens de initiële Covid crisis begin 2020 en ook nu opnieuw. De rest van de afgelopen 3 jaar waren de markten vrijwel constant zwaar overgewaardeerd en stonden de meeste fondsen op een STOP. Dit heb ik reeds geschreven in 2019: https://mijnportefeuille.be/2019/06/11/de-7-magere-jaren-voor-beleggers/

    Like

 4. Mag ik nog een extra fonds aanvragen ?
  Ik vermoed niet dat ik het al heb zien passeren : DNCA Invest Eurose A EUR – LU0284394235

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.