NN Equity Invest

Ik ontving de vraag om ook het fonds NN Equity Invest te screenen. Alhoewel dit fonds met Isincode NL0000286318 waarschijnlijk in België niet wordt aangeboden, heb ik, na veel opzoekingswerk, geen variant met Belgisch akkoord voor distributie kunnen vinden.

Het zou van ons toch met een waarschuwing worden bedacht want het is een distributiefonds. Door de taxatie van de uitgekeerde dividenden kiest men in BE beter voor een kapitalisatievariant. Alhoewel, er zijn wel wat Belgen die opteren van Inc-fondsen (gemakshalve) en misschien niet weten hoe ze die “aanslag van 30%” (letterlijk en figuurlijk) op een gemakkelijke manier kunnen vermijden.

Ik kon vinden dat dit fonds belegt in aandelen (wereldwijd gespreid) : Large Caps Growth.   Benchmark is ACWI.

Het fonds bestaat al heel lang, maar er werd in 2014 een wijziging aangebracht in de berekening van de NIW zodat de vroegere cijfers niet meer bruikbaar zijn in ons screeningsysteem: hou er ook rekening mee dat wij geen rekening houden met de uitgekeerde dividenden*.

Dan de cijfers:

Het mediaan rendement  sinds 2014 is 9%(*).

De mediaan van de laatste 120 berekeningen is 7,9% . Die van de 60 laatste is 8,9% en van de laatste 36 is 13% (trend stijgend).

Voor de MP Q krijg ik een Noscore (zie de opmerking over 2014) en de RISK-factor is 101: als we dat laatste vergelijken met onze MP Smart Selection dan komen we bij de dynamische fondsen terecht.

GOGIgraf:

Een grafiek maakt vele cijfers duidelijk:

Wat de grafiek zeker duidelijk maakt, is het feit dat het fonds momenteel in overdrive is (zie Med1L36 hierboven) en dan toont onze GOGIscore op dit moment duidelijk een STOP.

Om een oordeel te vellen zou je ook moeten gaan kijken naar het uitgekeerde dividend (de waarde en de stabiliteit) en dat heb ik om begrijpelijke redenen (als Belg) niet gedaan.

Diegenen die het al in hun portefeuille hebben, kunnen snel een afweging maken.

 

 

 

Categorieën:

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.