Aanpassingen zijn nodig.

Aanpassingen zijn nodig in deze tijden van Coronacrisis.

Coronakermis

Categorieën:

10 Comments

  1. Binnen een paar uur start ik met de invoeging van de NIW’s van 16 maart. Dit neemt een paar dagen in beslag omdat een aantal fondsen noteren op M+1, M+2,M+3… Ik vermoed dat zelfs de GOGI Invers voor een aantal met SPREAD zal noteren. Of dat dat de bodem/de laagste koers gaat zijn betwijfel ik.
   Het zal weer zijn “haast en spoed, is zelden…”

   Like

   1. Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar ik geloof dat ook.
    De cijfers die ze nu uitspreken over mogelijke verliezen, zijn gissingen. Eens dat echte verliezen naar buiten komen en zelfs een reeks faillissementen…

    Like

 1. De invoering van al die fondsen noteren op M+1, M+2,M+3 is dat een manueel of een geautomatiseerd proces ?
  Ik vermoed dat zolang er geen vaccins en/of geneesmiddelen op wereldschaal beschikbaar zijn, de beurzen onder druk zullen blijven staan.
  Of worden we gered door een paar hittegolven die het virus hopelijk de wereld kunnen uit helpen.

  Like

  1. Ik kan dat geautomatiseerd, maar ik doe dat soms ook manueel: dat gaat eigenaardig genoeg sneller omdat ik daar een speciaal systeem voor op poten heb gezet. Dat kan en wil ik niet uitleggen want dan gaan ze mij waarschijnlijk blokkeren.
   Wat ze verwachten is dat zo’n 60% van de bevolking de virus gaat krijgen. Met alle maatregelen proberen ze dat te spreiden in de tijd: moest er een hele grote groep dat terzelfdertijd krijgen, dan kunnen onze artsen dat niet aan. Bovendien gaan er daar ook een deel ziek van worden…
   We hebben dus zeker het laatste nog niet gezien.
   De regeringen leggen de landen geen drie weken stil als het niet van levensbelang zou zijn. Da’s toch wel een duidelijk signaal (dat sommigen nog niet begrepen hebben).

   Like

 2. De Risk Indicator werkt goed. Ik heb voor 16 fondsen van de portefeuilles de hoogste koers van 2020 afgezet tegen de koers van 12 maart, de Coronacrash. De percentuele koersdalingen houden netjes recht evenredig tred met de risk indicator. Hoe kleiner de daling, hoe kleiner de risk indicator. Hoe groter de daling hoe groter de indicator. Bv. Rouvier Patrimoine -7,39% Risk 19, Franklin Templeton Global Fundamental Strat. -18,76%, Risk 82. Maar, tracht maar eens een vallend mes te vangen?

  Like

  1. Ik ben erg blij dat jij dat ook al opgemerkt heb.
   Hoe langer wij met die RISK werken, hoe geloofwaardiger wij hem vinden. RISK is een zeer sterke en betrouwbare indicator en nu dat we een crisis meemaken, wordt die als het ware “volledig”.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.