2019 afsluiten met enkele grafieken

Enkele veelzeggende grafieken om de periode 2010 – 2019 af te sluiten en 2020 te beginnen. Aan de resultatenlijst van 2019 wordt ondertussen hard gewerkt.

Vooreerst de evolutie van de USD en EUR:

De Amerikaanse dollar werd sterker of moet ik eerder schrijven dat de EUR zwakker werd.

Dan een Amerikaanse index: de Dow Jones Industrial:

 

Een quasi ononderbroken groeiperiode. Sommige analisten geven aan dat de aandelen van vele Amerikaanse bedrijven meerwaarden boeken omdat heel wat Amerikaanse bedrijven, geholpen door de uiterst lage rente, eigen aandelen inkopen. De meerwaarde zou zodoende niet het gevolg zijn van expansie of meer winst, maar eerder een boekhoudkundige (virtuële ?) winst.

Over naar Europa: de EUROSTOXX 50:

 

Een totaal ander beeld.

Voor diegenen die denken dat het momentum geen belang heeft en dat er geen foute momenten zijn om in te stappen: Diegenen die er hier in slaagden om de ongunstige momenten te ontwijken, rekenen nu met twee cijfers. De anderen met de helft.

De Emerging Markets:

 

Evolutie vergelijkbaar met Europa. Hier moest je ook instappen op het juiste moment om een benijdenswaardige belegging te krijgen. Zou de komende handelsovereenkomst tussen China en de VS daar verandering in brengen?

 

Zie jij het anders ?

Categorieën: Tags: , , ,

3 Comments

 1. € 12.583,98 Aankoop- waarde € 14.268,48 Huidige waarde € 1.684,50 Rendement € 14.300,01
  Vorige slotkoers -0,22% Dag- rendement 13,39% Rendement
  Start datum 12/08/2019.
  IE00BKM4GZ66 25% IE00B4L5Y983 50% IE00BF4RFH31 25%
  Dit tijdens een stop van de fondsen.

  Like

  1. Jij moet toch wel formidabel blij zijn. Zoals iemand die komt vertellen dat hij/zij de 6 juiste Lottocijfers heeft tegen iemand die stelt dat de winstkansen bij dat spel heel minimaal zijn.
   Als je het artikel leest over de GOGIscore dan vermelden wij daar toch duidelijk dat het verder kan dalen maar ook nog verder kan stijgen.
   “Et alors ,”, we gieten het kind nog niet met het badwater weg.
   Als je nu een strategie moest hebben waarom dat je dan aankocht, dan was het iets anders. Maar als het gewoon geluk of durf was…
   In een zwaar gedopeerde markt (door spotgoedkoopgeld, daarbij nog fiscale aanmoedigingen in de VS – die twee eerste trackers zitten voor 63% in de VS) krijg je altijd wel overdrijvingen. Moest die correctie of crash (en ik vermoed ook dat dat niet zo snel gaat komen met een president die herverkozen wil geraken) dan is die mooie 10% meerwaarde zo weer van het bord geveegd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.