Grondwettelijk Hof vernietigt effectentaks

We vernemen zojuist dat het Grondwettelijk Hof de effectentaks vernietigd heeft.

Een reparatiewet is niet mogelijk !

Wel zal de reeds betaalde taks niet kunnen teruggevorderd worden.

Categorieƫn:

4 Comments

 1. Ik weet eerlijk gezegd niet of we daar zo blij mee moeten zijn.
  Van die effectentaks had ik geen last. Maar de weg staat nu open om niet alleen de “rijken” maar ook de kleine spaarder nog zwaarder te gaan belasten. Denk maar aan de RV die nog verhoogd kan worden, taksen die verhoogd worden, meerwaardebelasting op alles,…

  Like

  1. Ik wou daarmee geen oordeel vellen over het al of niet verantwoord zijn van die maatregel. Wat ik wel weet, is dat er heel wat mensen creatieve oplossingen vonden om er aan te ontsnappen. Ook weer eens een bewijs dat kiezen voor een oplossing die minder getaxeerd wordt (louter en alleen maar), bijna nooit een goede keuze blijkt.
   Verhoging van de RV: vond jij je zo gerustgesteld met die 30% omdat er voor mensen die nog meer rijkdom hadden een effectentaks bestond ?
   Wat wel mijn overtuiging is: als iedereen eerlijk zijn aandeel in de overheidsuitgaven zou betalen, dan vermoed ik dat er geen staatsschuldprobleem zou zijn. De mensen die via via ontsnappen aan enige taxatie gebruiken ook onze wegeninfrastructuur en onze gezondheidszorg. Om er maar enkele op te noemen…

   Like

 2. Daar treed ik je helemaal in bij.
  30 jaar geleden (of is het al langer ?) waren we ergens in gesprek geraakt met een groep mannen (ik was een tiener), en een ervan was een grote opschepper, een boekhouder (ik geef dit alleen mee om het te illustreren). Hij was aan het uitpakken met hoe goed hij wel was, en hoe weinig belastingen zijn klanten moesten betalen, omdat hij alle achterpoortjes kende. Mijn vader was 1 van de weinigen die tegen hem inging. Hij zei hem, dat als iedereen correct zijn belastingen betaalde, de belastingen voor de gewone werkende mens een heel pak verlaagd kunnen worden.
  En daar ben ik nog altijd van overtuigd.
  Maar ik vrees alleen dat ze het weeral maar eens bij “de gewone man” gaan komen halen, de weg van de minste weerstand…

  Like

  1. Is altijd zo geweest en vermoedelijk altijd zo blijven.
   Het zijn natuurlijk de politiekers die slechte wetten met achterpoortjes maken. Als die uitgerangeerd zijn en niet meer verkozen, dan krijgen die nog een jobke (dikbetaald met weinig werk en veel voordelen) in Europa. Wat daar allemaal rondloopt…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.