Fondsen

7 Belgische holdings

Na mijn vorig artikel heb ik nu op aanvraag van vele lezers  7 Belgische holdings in mijn databestand opgenomen en door de screening gedraaid.

Alhoewel een holding op ’t eerste zicht lijkt op een fonds,  zijn er blijkbaar heel wat verschillen en zou alzo een vergelijking niet helemaal opgaan. Misschien een vergelijking van holdings wel ?

In elk geval geeft de screening een goed beeld van de historiek van de holdings en zullen er waarschijnlijk wel degelijk beoordelingen kunnen gemaakt worden met al deze cijfers.  Wel opletten: ik heb totaal geen rekening gehouden met de uitbetaalde dividenden en laat dat nu een van de sterke punten zijn waarom een aantal beleggers opteren voor een holding.

Zoals gezegd zijn holdings mijn ding niet.  Misschien kan er een specialist meer duiding geven bij deze cijfers en uitleggen waarom ze al of niet bruikbaar zijn om beoordelingen te maken.  Dan horen wij het graag: hou je zeker niet in als je er een iets uitgebreider artikeltje wil over plegen.

Hier de cijfers:

met toevoeging van de BEL20 en de BEL20 gross alsook de iShares MSCI World Acc en Inn.

Er steekt er eentje met kop en schouders boven uit.  Maar geeft die ook de mooiste dividenden ?

Je kan hier wel duidelijk zien welke beheerder de meeste risico’s neemt en daar blijkbaar niet altijd voor beloond wordt.

Er zijn er die hun groei stabiel kunnen houden en er zijn er die op dit moment blijkbaar enige problemen hebben.

In de toekomstige GOGIscores ga je deze “ondernemingen” ook terugvinden. Nu is het in de fondsenwereld (en al zeker als je Belg bent) belangrijk om op het goede moment in te stappen. Daar deze holdings soms fikse dividenden uitbetalen, kan dat een reden zijn om ze aan te kopen en te wachten op meerwaarde.  Maar zoals je weet, zijn er in de beleggingswereld geen zekerheden. Ik ben gaan kijken naar de “oude” scores en dan zie je dat de hoogrenderende een STOP krijgen en de andere een NOresult. Maar of die GOGIscore toepasbaar is voor deze holdings, daar ben ik nog niet uit. In de grafieken kan je misschien wel zien, wanneer er “koopmomenten” waren en zelf narekenen of ze inderdaad bruikbaar waren.

Bij de allereerste zie ik al zeker weinig “dieptepunten”. Wachten op een SPREAD van GOGI Invers gaat veel geduld vragen…

Hier de grafieken:

Brederode

Sofina

AvH

Bois Sauvage

GIMV

GBL

Quest for Growth

Wat zeggen de “holdingspecialisten” ?

2 reacties

  1. Het belangrijkste vind ik “hier ligt wel iemand wakker van de resultaten” en de onkostennota zal zeker niet hoger liggen dan bij fondsen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: