Portefeuilles

Update MijnPortefeuille Smart Selection 1 06 2021

De analisten zagen enkele weken geleden geen signalen voor een crash in de nabije toekomst en die kwam er ook niet. Ik suggereerde een periode van zeer lage rendementen en die is er wel. En waarschijnlijk nog lang niet voorbij. Zo’n periode van aanmodderen doet natuurlijk ook de spanning in de ballon (of bubble, maar dat woord hoor ik niet graag) sterk verminderen.

Mijn collega Robokat schrijft al een tijdje dat je met Mixfondsen enkle nog rendement kan halen, als je ze aankoopt op de juiste momenten. Anders blijft het aanmodderen.

De updates van de 3 Smart Selections met de Risk-indicator en de MPQ 2020 ( de MP Quality Indicator ):

Als je de exacte betekenis van onze indicators wil kennen en hoe ze berekend worden, tik dan in het zoekvenster van onze site de naam van die score in. Maar je kan alle info over codes en indicators ook hier vinden.

Hou er wel rekening mee dat wij met de drie combinaties gestart zijn op een moment dat onze GOGI Invers een SPREAD gaf. Op eender welk moment starten zou kunnen tegenvallen. Vooral op dit moment: heel wat fondsen stonden enkele dagen geleden nog op hun all time highest en onze GOGIscore gaf en geeft in de meeste gevallen een STOP. Fondsen die nu een SPREAD geven, zijn meestal je centen niet waard. Aankopen van fondsen met een STOP kunnen een risico inhouden.

De MP Smart Mix 2021 06 01: 

Op dit moment, na een periode van meer dan 2 jaar, een jaarlijkse meerwaarde halen van meer dan 9% (zelfs met een stapje terug)  met zo’n defensieve samenstelling is een hele prestatie. Hou er wel rekening mee dat wij met deze combinatie gestart zijn met een SPREAD van GOGI Invers. Al een eerste bevestiging van onze stelling van hierboven.

De volledige infofiche vind je hier.

Op dit moment zijn de interessante defensieve fondsen bijna op één hand te tellen.

Natuurlijk is het erg gevaarlijk voor beleggers met een defensief beleggingsprofiel om te kiezen voor meer risico.  

De MP Smart Flex 2021 06 01:

De volledige infofiche vind je hier.

Als je echt allergisch bent aan verliezen, dan zou ik niet zonder nadenken kiezen voor dit profiel.

De MP Smart Dynamic 2021 06 01:

Let echter op als je een defensief beleggingsprofiel hebt want dit is een een dynamische portefeuille.

De volledige infofiche vind je hier.

Opgelet, heel wat van deze fondsen hebben verschillende varianten. In bovenstaande tabellen zie je de ISIN codes van één variant, maar dit betekent niet dat we die aanbevelen boven andere varianten. Het is jouw keuze of je bv. een variant in EUR of USD en kapitalisatie of distributie wil kopen. En die keuze zal misschien ook afhangen van het aanbod van je bank. Bekijk dus de infofiches en zoek fondsen ook eens op naam.

Wij hebben in onze selecties niet alleen gekeken naar de prestaties, maar ook naar het risico dat genomen wordt om die prestatie neer te zetten.

Hoe beoordeel jij de huidige situatie ?

Nu nog aankopen of eerder wachten ?

Als het water in de haven stijgt, gaan alle schepen hoger. Als jouw portefeuille momenteel een aantrekkelijk rendement toont, bestempel jezelf dan nog niet als beursgoeroe. Momenteel is er weinig meerwaarde te rapen zodat het jaarlijks rendement daalt en ik kijk vol nieuwsgierigheid uit naar de volledige herstart van onze economie en de mogelijke faillissementen…

Ik lees van “voortrekkers” op beursfora dat er al sprake is van correcties. Als je al spreekt over een correctie na een rimpeling van 5% en soms zelfs 10%, dan ben ik nieuwsgierig naar commentaren na een echte crash.

Dat we in de nabije toekomst al of niet een crash krijgen, kan niemand voorspellen. Ook ik niet. Wat we wel duidelijk zien aan onze cijfers: de (over)druk op de ballon vermindert zienderogen.

Morgen of overmorgen de update van de GOGIscore…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: