Portefeuilles

Update MijnPortefeuille Smart Selection 01 02 2021

De updates van de 3 Smart Selections met de Risk-indicator en de MPQ 2020 ( de MP Quality Indicator ):

Een eigenaardig fenomeen doet zich voor: terwijl de meeste beleggers er van uitgaan dat defensieve fondsen je beter beschermen, zien we hier het tegenovergestelde. De zwakke correctie van eind januari (eigenlijk een hobbel in het parcours) doet de defensieve fondsen in het rood gaan (kijk maar naar de Smart Mix), terwijl de dynamische fondsen er zich niks van schijnen aan te trekken en doorstomen. Mijn collega Carl heeft hier al eens voor gewaarschuwd. De defensieve genereren momeneel zo weinig meerwaarde dat ze een verlies maar moeilijk te boven komen. Bij de dynamische is dat zo geklaard.

Als je de exacte betekenis van onze indicators wil kennen en hoe ze berekend worden, tik dan in het zoekvenster van onze site de naam van die score in. Maar je kan alle info over codes en indicators ook hier vinden.

Hou er wel rekening mee dat wij met de drie combinaties gestart zijn op een moment dat onze GOGI Invers een SPREAD gaf. Op eender welk moment starten zou kunnen tegenvallen. Vooral op dit moment: heel wat fondsen staan op hun all time highest en geeft onze GOGIscore in heel wat gevallen een STOP. Fondsen die nu een SPREAD geven, zijn meestal je centen niet waard.

De MP Smart Mix 2021 02 01: 

Op dit moment, na een periode van 2 jaar, een jaarlijkse meerwaarde halen van meer dan 8%  met zo’n defensieve samenstelling is een hele prestatie. Hou er wel rekening mee dat wij met deze combinatie gestart zijn met een SPREAD van GOGI Invers.

De volledige infofiche vind je hier.

Op dit moment zijn de interessante defensieve fondsen bijna op één hand te tellen.

Natuurlijk is het erg gevaarlijk voor beleggers met een defensief beleggingsprofiel om te kiezen voor meer risico.  

De MP Smart Flex 2021 02 01:

De volledige infofiche vind je hier.

Als je echt allergisch bent aan verliezen, dan zou ik niet zonder nadenken kiezen voor dit profiel. Diegenen die bang zijn voor negatieve cijfers kunnen bij de volgende GOGIscore eens bekijken hoeveel een fonds kan verliezen op 1 maand tijd.

De MP Smart Dynamic 2021 02 01:

20% per jaar na slechts 2 jaar…    Let echter op als je een defensief beleggingsprofiel hebt want dit is een een dynamische portefeuille.

De volledige infofiche vind je hier.

Opgelet, heel wat van deze fondsen hebben verschillende varianten. In bovenstaande tabellen zie je de ISIN codes van één variant, maar dit betekent niet dat we die aanbevelen boven andere varianten. Het is jouw keuze of je bv. een variant in EUR of USD en kapitalisatie of distributie wil kopen. En die keuze zal misschien ook afhangen van het aanbod van je bank. Bekijk dus de infofiches en zoek fondsen ook eens op naam.

Wij hebben in onze selecties niet alleen gekeken naar de prestaties, maar ook naar het risico dat genomen wordt om die prestatie neer te zetten.

Hoe beoordeel jij de huidige situatie ?

Nu nog aankopen of eerder wachten ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: