Een sector doorbreekt de GOGI Invers BIS

Er werd door een lezer nog een ander Real Estate fonds naar voren geschoven, maar dit was nog te jong. Ik vond er ook nog een in mijn bestand in een andere groep en zelfs nog een ETF. Verder werd er gevraagd om de MPQ en de Risk-factor toe te voegen: is gebeurd. En terwijl ik toch aan de gang was, heb ik er de impact van de Coronacrisis (kolom Corona) ook aan toegevoegd: dit is het verlies (of winst?) tussen 16 02 2020 en 16 03 2020 = verlies op één maand. Nieuwe tabel bijgevoegd helemaal onderaan.

Op het moment dat heel wat fondsen op hun all-time-highest noteren, is er ook een sector die blijkbaar op een dieptepunt terecht is gekomen. De meeste van die fondsen krijgen dan ook een SPREAD van de GOGI Invers.

Was het jou al opgevallen in die grote lijst van de GOGIscore…

Zou het dan toch de moment zijn om die sector op te nemen in jouw portefeuille ? Misschien zelfs bijkopen want ik vermoed, de Belgen kennende, dat er heel wat beleggers zijn die die sector al in portefeuille hebben. Het gaat inderdaad over vastgoed en infrastructuur.

Keuze te over:

Waarom een Noscore voor de GOGI: alle fondsen die minder dan 5% scoren in de kolom Med1L120 krijgen van ons een Noscore toebedeeld. Heel wat van die fondsen scoren momenteel ondermaats zoals hier. Zou dat voor deze sector onterecht zijn of eerder tijdelijk ?

Je kan zelf uitvissen, welke fondsen er interessant zijn en welke juist niet.

Enkele voorbeelden in GOGIgraf:

Omdat ik ze niet allemaal kan publiceren, toch enkele bijna “at random” alfabetisch gerangschikt want ik heb geen voorkeur:

Voor de Isincodes: kijk hierboven in de tabel

DPAM Real Estate:

KBC Immo Select Belgium

Skagen M2

Misschien kun je er iets mee aanvangen ?

De vernieuwde tabel:

Deze cijfers zijn afgesloten op 16 februari 2021. Laatste jaarresultaat wil alzo zeggen: van 16 01 2020 tot 16 01 2021…

Het te jonge fonds van DPAM dat door een lezer werd getipt, gaf te weinig resultaten om hier te verschijnen, maar de weinige resultaten die ik kon berekenen, gaven zeker geen eureka-effect: het viel niet op tussen al deze povere resultaten. Het toont echter nogmaals aan dat je met de cijfers die elders gepubliceerd worden vrij gemakkelijk op het verkeerde been wordt gezet: het lijkt interessant maar je kan je daarmee echt geen goed beeld geven van de kwaliteit van een fonds. Jammer.

Voor je begint aan te kopen:

Bekijk eerst eens het mediaan rendement van de laatste 120 jaarresultaten (Med1L120): zitten daar echt rendementen tussen die jij aantrekkelijk vindt of laat je deze kelk toch maar aan jouw voorbij gaan ?

Categorieën:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.