Portefeuilles

Waar onze modelportefeuilles aankopen ?

Ik ontving de vraag waar men onze modelportefeuilles kan aankopen ?

Vroeger, maar da’s echt verleden tijd, kon men met één opdracht alle fondsen aankopen met één (beperkt) bedrag. Men kon bijsparen met een minimum van €100,- en bovendien: men betaalde geen instapkosten.

Bij die broker zijn er op korte termijn twee totaal verschillende directies gekomen en gegaan en bij onze laatste contacten werd er gezegd dat ze van plan zijn een totaal andere strategie (???) te gaan volgen.

Naar aanleiding van die contacten heeft mijn collega zelfs een artikel geschreven over de manieren waarop je het behoud en of de wijzing en zelfs stopzetting van die lopende contracten kan aanpakken. Hier. Andere bazen, andere wetten. Einde verhaal.

En dan nu ?

Bij de keuze van de fondsen hebben wij wel uitgekeken of al die fondsen in België aangeboden worden. Meestal zijn ze ook verkrijgbaar bij de gekende online brokers: in alfabetische volgorde Binckbank, Keytrade Bank en MeDirect Bank. Ook als je bij andere banken klant bent, kan je daar soms online orders indienen.

Wij, als onafhankelijk en objectieve raadgever, willen geen onderscheid maken. Wij worden door niemand betaald of vergoed en zijn daar ook niet op zoek naar inkomsten. Zo kunnen we je blijvend gedegen advies blijven geven.

Vermits de pakketvorm op dit moment niet meer bestaat, dien je ze nu fonds per fonds aan te kopen. Als je een instapkost dient te betalen, raden wij je aan om geen orders in te dienen voor al te kleine bedragen. Een order van €50,- met een instapkost van €10,- is echt niet voordelig. Bij de ene zijn er in uitzonderlijke gevallen instapkosten, bij andere vallen de instapkosten weg als je orders indient voor een bepaald minimumbedrag.

Vermits die voorwaarden nog al eens durven wijzigen (zeker bij de start van een nieuw jaar) ga ik me daarin niet verder verdiepen. Zoals smaken en beoordelingen al eens kunnen verschillen, hebben ze allemaal hun fans. Over smaken en kleuren discuteert men niet.

De fondsen van onze modelportefeuilles ga je meestal wel overal vinden. Maar sommige andere fondsen vind je bij de ene wel en bij de andere dan weer niet. Vandaar dat vele beleggers meerdere effectenrekeningen hebben (denk ook aan de fiscus). De ene vindt het programma dan weer handiger bij die ene en nog een andere vindt er zijn weg niet in.

Ga voor meer info eens snuisteren op hun website.

Voor verduidelijkingen mag je ons steeds contacteren.

4 reacties

 1. Ik zocht DWS Invest Dynamic Opportunities (DE0009848077 in jullie bestand) maar vind dit bij mijn broker onder LU1868537090. Zijn dit gelijkaardige fondsen?

  Like

  1. Dat zijn twee identieke fondsen. Om dit fonds in heel Europa te kunnen aanbieden, heeft men dit in Lux geregistreerd onder Sicav-vorm.
   Vermits de laatste nog maar een korte historiek heeft, volgen wij ze allebei. In heel wat van onze tabellen zal je enkel de DE-vorm vinden omdat we met de korte historiek de andere niet kunnen screenen.

   Like

 2. Kunnen jullie dan – voor het verdelen van de samengestelde portefeuilles – geen overeenkomst maken/afsluiten met een verzekeraar? Private Insurer (geconnecteerd door P&V Verzekeringen en Vivium), Athora (het vroegere Generali Belgium), Allianz, Integrale, om jullie modelportefeuilles, daardoor te laten verdelen? Integrale deed dat bijvoorbeeld ook al voor wat betreft de Balanced portefeuille van Test-aankoop? Zijn er geen onderhandelingen meer mogelijk met Rabobank.be?

  Like

  1. Wij waarschuwen al lang voor verzekeringsproducten TAK23 omdat je daar nog eens een massa kosten dient te betalen om de verzekeraars rijk te maken.
   Ik kan begrijpen dat het interessant lijkt om zo’n portefeuille in pakket aan te kopen.
   Maar ik zou zeggen: lees mijn artikel dat morgen online komt: je zal dan zien dat je al de tijd hebt om de fondsen van jouw keuze te kopen en dat je daarvoor maar een paar orders per jaar moet ingeven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: