Cijfers en statistieken

De GOGI score 2020 11 16

GOGI is een indicator van MijnPortefeuille die we op regelmatige basis publiceren. Het hoe en waarom kan je lezen in het artikel GOGI: GeOptimaliseerd Gespreid Instappen. Weet je niet wat GOGI is, dan is dat artikel van harte aanbevolen.

Kort samengevat, als GOGI een STOP aanduidt, dan is het niet aan te raden is om dat fonds aan te kopen of bij te kopen. Want een STOP geeft aan dat we ons in een fase van overdrijving bevinden, die kan gevolgd worden door een correctie.

Een score “SPREAD” wil echter niet zeggen dat het een goed moment is om in te stappen. Je mag een SPREAD enkel gebruiken om aan te kopen binnen een systeem van gespreide instap. Een SPREAD betekent enkel dat we geen uitspraak doen of het nu een goed instapmoment is of niet en dus braaf maandelijks verder sparen.

De globale GOGI markt indicator

Voortaan geen verkeerslichten meer voor de individuele MP portefeuilles maar wel één globale marktindicator. Het hoe en waarom wordt hier uitgelegd.

GOGI GOGI Invers
De globale markten bevinden zich in een fase van overdrijving met kans op een correctie in de komende maanden. Instappen is momenteel afgeraden om verliezen op korte termijn te vermijden. De markten bevinden zich niet in een fase van zware correctie. Er is dus geen uitzonderlijke opportuniteit om in te stappen.

De GOGI score van individuele fondsen

Hier de update van 16 november 2020.

De lezers die er vertrouwd mee zijn, kunnen er mee aan de slag. Voor de anderen kan je best eerst even de uitleg lezen uit dit artikel.

Toch kort voor iedereen: als er bij een fonds SPREAD vermeld staat, dan kan je bijkopen/bijsparen. Krijg je een STOP dan wacht je beter af tot het fonds niet meer in overdrive is.

Gebruik van de GOGIscore op dit moment:

Mijn collega had ergens geschreven dat de GOGIscore door die Coronadreun tijdelijk onbruikbaar was geworden. Dat signaal werd aangegrepen door sommigen om te stellen dat onze GOGI gewoon rommel was omdat goede ratio’s altijd bruikbaar dienen te zijn en niet kunnen aangepast worden van moment tot moment als het je uitkomt.  Al te gemakkelijke uitleg om een goed idee in de grond te boren.

In deze bizarre tijden zijn de risico’s echter niet verdwenen.  Als ene Donald Trump de verkiezingen binnen enkele weken zou verliezen, dan zal hij, als de “beste president aller tijden”, zeker niet nalaten om te verkondigen dat er fraude in het spel was. Het zou dan wel eens kunnen dat er zwaar bewapende Trumpaanhangers op straat komen om “orde op zaken” te stellen…

In een vorig artikel (hier) heb ik nog eens duidelijk het verschil uit de doeken gedaan tussen de GOGIscore en de GOGI Invers. Om verkeerde conclusies te vermijden ga ik ze toch maar beiden blijven publiceren.

 

Niemand weet of de bodem bereikt is. Het zou ook kunnen dat we nogmaals een “dead cat bounce ” meemaken. Tenandere wat is er nog zeker op dit moment ?  Wees alzo voorzichtig.

https://www.bullionvault.com/chart/bullionvaultchart.js?v=1

Om dit bestand te openen heb je een wachtwoord nodig. Dit kan je eenvoudig en gratis bekomen door onze blog te volgen via e-mail onderaan deze pagina. Graag wel even geduld, we sturen dit binnen de 8 dagen naar je op. Volg je ons via WordPress? Geef ons dan ook even een seintje via het contactformulier (in het menu) met vermelding van je wordpress @gebruikersnaam.

 

Alle indicatoren en cijfermateriaal zijn © MijnPortefeuille en onderhevig aan onze gebruiksvoorwaarden.

2 reacties

 1. Geachte Hr M. Person,

  Al huiswerkmakend in deze vreemde C-tijden even toch dit :
  In de Gogi Excell file is het ISINnr LU1868537090 DWS (behorend tot de Smartflex) door mij niet terug te vinden .
  Zou dit DE0009848077 kunnen zijn ?
  Bedankt voor je reactie.
  Bob

  Like

  1. Dat klopt. De eerste is de Luxemburgse variant van dat identieke DE-fonds.
   Die LU-versie bestaat echter nog maar sinds 2018 en is alzo met onze screening niet bruikbaar.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: