Mogelijke koopkansen

Vooral om de ongeduldige beleggers ter wille te zijn, ben ik eens gaan kijken of het op dit moment mogelijk is om koopkansen te vinden. Er zijn spaarders/beleggers genoeg die het niet zien zitten om te wachten op een volgende correctie. Misschien omdat ze bij een vorige correctie ondervonden hebben dat ze dan toch niet durven aankopen. Het zou misschien nog verder kunnen dalen….

Hoe ben ik daarvoor te werk gegaan ?

Van de tabel GOGIscore ben ik de fondsen met een SPREAD in de kolom GOGI Invers gaan uitfilteren.

Van die fondsen heb ik dan alle fondsen geschrapt waarvan de Med1L120 lager was dan 5%.  Het heeft immers geen zin om fondsen of trackers aan te kopen die amper rendement leveren. Je houdt dan immers alleen risico over.

Om te vermijden dat we proberen “vallende messen te vangen, moest de Med1L36 een hoger cijfer opleveren dan de Med1L60.  Een signaal dat het fonds zich herstelt.

Zoals altijd zegt een grafiek meer dan duizend woorden of cijfers. Hier een voorbeeld uit de lijst:

De Med1L36 ga je niet terugvinden in de grafiek.

Als je de volledige lijst wil zien, dan kan je die hieronder downloaden.  Je zal echter wel ons paswoord moeten gebruiken om het bestand te openen.

Dat paswoord krijg je gratis als je inschrijft op onze Nieuwbrief die ook gratis is.

Belangrijke afsluiter:

In de beleggerswereld zijn er nooit keiharde garanties.  Alhoewel het fonds op een dieptepunt zit, kunnen wij ook geen rendementsgarantie verlenen.

Ook hebben wij geen opzoekingen gedaan naar de volatiliteit van de fondsen en kunnen wij dus ook niet controleren of deze fondsen passen in jouw beleggingsprofiel. Dat profiel kennen we ook niet.

Gelieve bij het maken van jouw huiswerk ook te controleren of er bij een mogelijke aankoop niet teveel overlap ontstaat binnen jouw bestaande portefeuille.

Opmerkingen en vragen zijn altijd welkom.

Categorieën:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.