Varia

De Franky-Matic – versie Hugo en Het manneke

Het manneke heeft ons een nieuwe versie bezorgd die nu volledig zou werken.

Als je, zoals wel meerdere beleggers,  verschillende fondsen bij verschillende brokers/distributeurs hebt aangekocht, dan kan dit programma jou zeker van pas komen.

Vooreerst dank ik onze lezer, Franky, die dit programma heeft ontworpen. Onze lezer Hugo heeft gezorgd voor de laatste update. Je kan er zeker nog andere vinden met veel meer toeters en bellen, maar dat gaat dan waarschijnlijk niet gratis zijn. Als je vragen hebt, kan je die steeds als reactie insturen en dan zal er wel een ervaren gebruiker je proberen van dienst te zijn. Als je een relevante verbetering of uitbreiding in mekaar geknutseld hebt, dan mag je ons altijd contacteren zodat we ze online kunnen brengen.

Als ik het goed begrepen heb, dan haalt deze tool de NIW-waarden automatisch op zodat jouw overzicht steeds up to date blijft.

Deze update van 08 09 2019 zorgt ervoor dat ook de GOGI-invers wordt weergegeven.

Voor diegenen die deze tool al in gebruik hebben, is het misschien handiger om eens gaan te kijken in deze nieuwe tool en de ingevoegde kolom eigenhandig in te passen in je tool in gebruik. Zo hoef je niet helemaal terug opnieuw te beginnen. Ik kan je reeds verklappen dat je daarvoor geen nieuwe “macro’s” zal nodig hebben.

 

De handleiding vind je hier:

https://www.bullionvault.com/chart/bullionvaultchart.js?v=1

 

 

Ik heb het bestand moeten zippen om het te kunnen uploaden. Gelieve het te unzippen en sla het dan op jouw computer op.

Maak een kopie om er mee aan de slag te gaan. Loopt er dan iets mis, dan hoef je niet helemaal terug van nul te starten…

Omdat Morningstar.be nogal slordig omspringt met zijn benamingen, bleek onze tool niet altijd een waarde te vinden. Het manneke heeft daarom een nieuwe versie gemaakt die dat probleem zou omzeilen.

Versie  Franky-matic 1.10.5 van het manneke met Koers of Bid:


https://www.bullionvault.com/chart/bullionvaultchart.js?v=1

 

Succes er mee !

En nogmaals dank aan Franky !

En natuurlijk ook aan Hugo en het Manneke.

 

15 reacties

 1. Dag Marc,

  De integratie van de nieuwe versie is helaas niet succesvol (wellicht door de complexiteit van het documenten met zeer complexe formules – ik ken daar niks van…). Ik stoot op 2 problemen:

  – De nieuwe Franky-Matic 1.10.5 kan niet meer bijgewerkt worden: hij haalt geen enkele NIW van Morningstar meer op, elk fonds wordt met een rode rand omlijnt (versie 1.10.4 vorige woensdag deed dit wel nog).

  – De integratie van de meest recente GOGI-files in de Franky-matic lukt niet. Uw meest recente file (GOGI 2020 07 16) kan niet geïntegreerd worden. Wanneer ik een oudere file neem (GOGI 2020 03 01 die op de blog staat), lukt dit wel. Zou het kunnen dat de indeling (kolommen, titels) van het GOGI-document veranderd is in de laatste versies, waardoor de Franky Matic vastloopt hierop en niks kan weergeven?

  Groeten en bedankt voor al jullie enthousiaste energie!

  Like

  1. Wat betreft die GOGI-files: doe daaraan verder geen moeite, er komt nog deze week een update van die file.
   Ik ben eraan bezig en zie dat heel wat fondsen een stap terug zetten.

   Like

   1. Heb de versie zoals ze hierop de site staat getest. Werkt perfect.
    @Ruben, ik zie het probleem niet…
    Greetz

    Like

   2. Ik heb jaren geleden nog deelgenomen aan een werkgroep van Portima (een verdeler van data bij de verzekeringsmakelaars): een programma doen werken zonder verrassingen bij verschillende mensen met allemaal verschillende programma’s en versies is absoluut een huzarenstuk.

    Like

   3. @ het Manneke: dus het bijwerken van de NIWs verloopt vlekkeloos bij u in de laatste versie?
    Amai, da’s inderdaad vreemd. Bij uw versie van vorige week lukt het bijwerken, maar er liep iets mank met de kolom ‘aantal’. In deze versie vullen de kolommen correct, maar hij kan geen enkele NIW meer bijwerken. Ik check het nog eens.

    @ Marc: Wat is eigenlijk de reden dat sommige fondsen (zoals Flossbach von Storch multiple opportunities) nu plots werken met een bid en offer koers? Vroeger hadden die dat toch niet dacht ik?

    Like

   4. Ik vind voor het Flossbachfonds zowaar 14 verschillende noteringen op vandaag.
    Het noteert op de beurs van Frankfurt, Berlijn,… Ik gebruik alleen de NIW: dat is de officiële prijs van het fondsenhuis.
    Let wel: al die verschillende noteringen lopen geen euro’s uit mekaar. Soms zijn dat maar enkele eurocentenverschil.
    Je moet maar eens elk uur opnieuw gaan kijken op M*: soms krijg je dan voor een fonds telkens een andere prijs. Voor je eigen portefeuille maakt de aankoopprijs een verschil maar ik moet voor mijn database de officiële notering hebben.
    Ik vermoed dat M* er met opzet een spelletje van maakt om systemen die gaan zoeken het leven zuur te maken. Tenzij je betaalt !!!!

    Like

 2. @ het manneke: probleem opgelost. Werkt perfect nu! Was accidenteel vergeten de kolom ‘munt’ over te nemen uit oude Franky Matic. Vandaar dat hij vastliep, dom van mij…
  Thanks for the great work en updates!!
  Greetz

  Like

 3. Hartelijk bedankt, het vereenvoudigt mijn twee-wekelijkse update aanzienlijk. Al gebruik ik enkel de functionaliteit om de huidige koersen van mijn fondsen op te zoeken. Opvolgen doe ik nog steeds in mijn eigen ontworpen spreadsheet. Spijtig dat de pensioenfondsen van BNPP en de Argenta Life fondsen (sorry dat om historische redenen deze nog in mijn portefeuille zitten) niet te vinden zijn op MS. Dat blijven dan de enige manuele updates.

  Like

  1. Als je de ISIN-code van een pensioenfonds (ik heb dat van Argenta) toevoegt aan je portefeuille in MS, krijg je wel de actuele koers. Doch het binnentrekken lukt niet meer automatisch. Deze moet ik manueel invullen.

   Like

 4. Ik bemerk dat vandaag de wisselkoersen niet meer opgehaald kunnen worden (v1.10.5), mogelijk heeft de website http://www.wisselkoers.nl wijzingen aangebracht. Hoe dit te herstellen ? Heb geen inhoudelijke kennis van macro’s maar ben in staat om met een kleine instructie dit aan te passen. Dank voor de hulp.

  Like

 5. Na een paar dagen met problemen, heeft het zich vandaag vanzelf opgelost. Op de website ziet alles er terug hetzelfde uit, en de koersen worden opnieuw opgehaald.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: