De medianen op 16 juli 2020

Hier de medianen van de laatste 120, de laatste 60 en de laatste 36 berekeningen (met telkens een interval van een halve maand).

Aan de hand van die medianen krijgt men een beeld op de evolutie van het rendement van een fonds.  Zo kan je oordelen of het nog aan te raden is om in te stappen op bij te kopen als onze GOGI een SPREAD getoond heeft. Het heeft immers geen zin om in een fonds te stappen dat geen rendement meer gaat leveren.

Aan de hand van een voorbeeld een woordje uitleg:

dat voorbeeld kan je hier downloaden:

https://www.bullionvault.com/chart/bullionvaultchart.js?v=1

 

 

In het voorbeeld de cijfers van de BEL20: daar kan je zien bij de mediaan van de laatste 120 berekeningen dat die op 1 januari nog op 4% stond. Ondertussen is die op 16 juli 2020 gedaald tot -0.70%. De dalende trend is meer dan duidelijk.

Gaat die weer stijgen ?  Ik vrees van niet want de mediaan van de laatste 60 berekeningen geeft -4,10% aan. Da’s nog minder.

De mediaan van de laatste 36 is nog iets minder = -4,20%.

Dan als laatste vraag: “Is de ommekeer al ingezet?”  Ik meen van niet want de resultaten van de laatste 36 berekeningen gaan nog steeds in dalende lijn…

Dat wordt iets om op te volgen.

De medianen van alle fondsen:

Die kan je hier downloaden. Echter, voor dat bestand te kunnen openen, ga je het paswoord nodig hebben. Dat kan je gratis krijgen als je inschrijft op onze gratis Nieuwsbrief.

https://www.bullionvault.com/chart/bullionvaultchart.js?v=1

 

Zie je door de bomen het bos nog ?

Categorieën:

4 Comments

    1. Fred gebruik jij misschien OpenOffice ? Ik krijg het voorbeeld ook open maar de bestanden met een wachtwoord NIET; Dit is sinds het gebruik van MicroSoft365 door MijnKapitaal. OpenOffice ondersteunt MicroSoft365 NIET. De eeuwige oorlog tussen Microsoft en de rest van de softwareontwikkelaars, Ik kan paswoord files van MijnKapitaal nu enkel lezen met gratis app ByteScout xls viewer. (Programmeur-script writer groepen zijn tot nu toe nog niet in geslaagd om MS365 te omzeilen en gratis te kunnen aanbieden)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.