Grafieken GOGIscore op aanvraag: update

De grafieken van Flossbach von Storch Multiple Opportunities en DWS Invest Multi Opportunities. Maar nu afgesloten op 16 april 2020 onderaan het originele artikel dat verscheen op 2 juli 2019.

Voor diegenen die zoeken wat hier juist wordt getoond: hier de info.

 

GOGIGRAF FVS

 

Deze grafiek toont FvS Multi Opportunities I en II. Ik kan de historiek van het fonds dat vermeld wordt in de samenstelling van de modelportefeuille niet gebruiken vermits die historiek te recent is opgestart.  Je kan zelf zien dat ook I en II amper van mekaar verschillen.

Net zoals bij de meeste fondsen en indexen gaat het rendement in dalende lijn. Hier blijkt men er echter in geslaagd om er min of meer een rem op te zetten. Blijkbaar houdt men de zaak onder controle.

– – – o o o – – –

GOGIGRAF DWS MULTI

Ook bij het DWS-fonds gaat het rendement in dalende lijn. Dit fondsendossier ligt bij ons op de tafel om eventueel een beslissing te nemen.

Als we echter alle “dalende” fondsen uit de selectie gooien, dan gaan er heel weinig over blijven. Wordt vervolgd…

Wij hopen dat je zo stilaan begrijpt waarom wij de laatste weken en maanden herhaaldelijk schrijven dat een eerder afwachtende houding (aan de zijlijn) de juiste strategie kan zijn. Zelfs aangekomen op deze lage rendementen geeft onze GOGI als score een STOP.

Toch rendement YTD (sinds begin dit jaar) ?

De aanbieders van fondsen zullen wel schermen met de prestaties van de fondsen in 2019 ( YTD): “Dit liet je dit jaar al liggen…”

Dat klopt, maar kan enkel belangrijk zijn voor diegenen die de evolutie bijna dagelijks opvolgen en dan de nodige akties ondernemen. Voor diegenen die een strategie volgen van “aankopen en bijhouden” (en niet van plan zijn om spoedig weer te verkopen) ligt het totaal anders. Teveel onzekerheden stapelen zich op (Brexit, Europese stoelendans, problemen Italië, mogelijke handelsconflicten,… ).

Je zou die winst wel eens zeer snel weer kwijt kunnen spelen…

  – – – – o o o – – – –

De update van eind april 2020.

Die laatste alinea heb ik er vandaag niet snel bijgevoegd. Die was er al begin juli 2019…    Nog sneller waarheid geworden als gedacht.

Vooreerst de grafiek van Flossbach von Storch Multi Opportunities:

Duidelijk één van de fondsen die zijn rendement op peil kan houden. Voor defensieve beleggers een must. Voor dynamische beleggers kan het vaste zekerheid in de portefeuille brengen.

Dan DWS Invest Multi Opportunities:

 

Dit fonds duikt, zoals heel veel andere fondsen, naar het nulpunt. Als de mediaan op nul komt, wil dat niet zeggen dat je quasi zeker verlies gaat lijden. Dat wil gewoon zeggen dat de helft van de beleggers enige winst maakt op periodes van 1 à 3 jaar en de andere helft…

Overtuigd dat onze grafieken heel wat aan het licht brengen en duidelijker zijn dan heel wat andere cijfers en gegevens die elders worden gespuid ?

 

 

 

Categorieën:

9 Comments

 1. Geachte Hr Marc Person,
  Ook in deze zeer onzekere tijden waarin ons huidig samenlevings en economisch model onder druk staat en waarin ook onze persoonlijke gezondheid mogelijk ernstig bedreigd wordt, blijft U in alle rust je vakgebied verder diepgaand en onverstoorbaar analyseren .
  Bedankt ervoor .. het geeft een zekere houvast in al de turbulenties.
  Maar het “Eureka moment “ en de opluchting in deze wereld zal er mijn inziens maar komen bij de geslaagde ontwikkeling van een vaccin !
  Met vriendelijke groeten.
  Bob

  Like

  1. Dat klopt ! Heel wat mensen gaan er van uit dat eens de ondernemingen en de winkels weer open zijn, we terugkeren naar het normale leven. Dat zal niet zo zijn.
   Als ik me niet vergis, vindt men op dit moment bij zo’n 4% van onze bevolking antistoffen voor COVID19. Zolang er geen vaccin is, gaat dat blijven stijgen naar 100%. Vroeg of laat krijgen we zo ALLEMAAL dat virus binnen en worden we misschien ziek.
   De maatregelen die men momenteel treft, hebben alleen tot doel dat we niet allemaal tegelijk ziek worden, want dat kan onze maatschappij ONMOGELIJK aan.
   Laat ons duimen voor 2021. Er staat begin 2021 een cursus financiële opleiding gepland met mezelf als lesgever. Ik hoop dat we die niet moeten uitstellen.

   Like

 2. Zelf eens gepolst bij Deutsche Bank in verband met DII Multi Opp. Zij raden zelf aan om dit fonds in te ruilen voor Flossbach von Storch of DWS Kaldemorgen omdat dit fonds blijkbaar niet meer actief wordt opgevolgd.
  Als ze het zelf al zeggen…

  Like

 3. Vergeet het vaccin niet.
  Kans is best groot dat J&J begin 2021 een vaccin heeft.
  Als niemand ze voor is. En dan kan alles wel eens draaien.

  Like

  1. Het uittesten is belangrijk: stel je maar eens voor dat er speciale reacties of effecten zijn na vaccinatie. Geen enkel farmabedrijf wil een soort Softenonaffaire aan zijn broek hebben.
   Dan de productie: hoeveel miljoen vaccins zijn er nodig ?
   En wij allemaal in de rij voor een nieuwe prik…

   Like

 4. Stoffels was gisteren bij “de afspraak”.
  Nederland kan er 300 miljoen maken, US 300 miljoen, zijn nu aan het kijken naar enkele bedrijven in China.
  Hij was toch vrij zeker dat ze een oplossing hadden omdat ze dit al enkele keren hebben gedaan.(ebola, influenza, enz)

  Like

  1. Een fonds wordt “feeder” genoemd wanneer het (bijna) al zijn activa belegt in slechts één ander fonds, “masterfonds” genoemd, dat juridisch onafhankelijk is. Met deze structuur van financiële producten kan een financiële instelling een vergelijkbaar beheer voorstellen (globalisatie van het beheer) met verkoopvoorwaarden die beter zijn aangepast aan haar eigen klanten.
   Men past dit toe om bijvoorbeeld de transactiekosten tot een minimum te beperken.
   In tegenstelling tot Tak23 verzekeringsfondsen, die veelal feederfondsen zijn, brengt het hier geen nadelen mee voor de belegger.
   Ook het Flossbach van Storch-fonds dat in België wordt aangeboden, heeft die structuur: daar gebeurt het om de klanten te verlossen van de jaarlijkse aangifte.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.