Allianz Pet and Animal Wellbeing

Je kan het “Pet and Animal Wellbeing-fonds” van Allianz uniek vinden, bizar, maar speciaal en anders dan anders is het zeker.

Daar het fonds pas opgestart is op 22 januari 2019 is het onmogelijk te screenen en alzo quasi onmogelijk om te bepalen of het kwaliteitsvol is. Ik schrijf er een stukje over omdat ik het niet altijd over het Coronavirus wil hebben en anders dan anders is het zeker.

Als je in dit fonds met Isincode LU1931535931 wil investeren, doe het dan niet omdat ik erover schreef maar omdat jij zelf die beslissing nam. Laat je niet overhalen door het eerste jaarresultaat: gezien de startdatum juist op een “dieptepunt” viel, moest de prestatie wel meevallen: meer dan ooit geldt hier het gezegde dat dit (éénmalige) cijfer uit het verleden totaal niks zegt over de toekomst. Voor onze medianen is dat iets helemaal anders, maar van twee resultaten kan je geen mediaan berekenen.

Wat zegt de dienst marketing van Allianz ?

LaperlaDe wereldwijde “troeteldierenmarkt” was in 2016 goed voor zo’n 132 miljard USD. In 2025 zal dat gegroeid zijn tot zo’n 203 miljard.

In China groeit de omvang van deze markt met 27 % volgens de National Pet Owners survey Debut. De groei van Zooplus, de Europese Retail marktleider in producten voor troeteldieren groeide in 2017 met 22%.

WAG AMAZONBegin 2018 heeft Amazon zelfs zijn eigen merk in dierenvoeding opgestart.

Miss ChanelIn een bevraging geeft 41% van de millenials aan dat geld geen probleem is als het gaat over de gezondheid van hun huisdier.  Zo groeien de uitgaven voor dierenartsen met 8% per jaar wereldwijd.

Een geconcentreerde portefeuille in die niche kan heel wat mogelijkheden bieden. Door de munten niet te hedgen biedt dit kansen op valutawinsten.

Maar er zijn ook gevaren:

Vermits het hier gaat over een vrij kleine niche zou er ook een grote volatiliteit kunnen zijn met mogelijk zwakke prestaties en zelfs verliezen. De keuze van de aandelen is beperkter en dit schept mogelijk ook hogere risico’s.

Als er kans is op valutawinsten, dan staan daar kansen op valutaverliezen tegenover.

Je zou misschien kunnen denken dat dit fonds geen correlatie heeft met de andere sectoren: nochtans tussen 16 februari 2020 en 1 maart 2020 tekende dit fonds voor een verlies van 11,46%.

Zoals je merkt: aan elk mes heb je twee kanten !

Boy

Categorieën:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.