Zijn er fondsen die COVID19 weerstaan ?

Wat zijn de gevolgen van COVID19 ofte het Coronavirus in de fondsenwereld ?  Zijn er fondsen die profiteren van die crisis of eraan weerstaan ?  Ik toon je ook de fondsen die op de afdeling intensive care zijn beland.

Onze GOGIscore gaf al vele maanden een signaal dat de situatie heel gevaarlijk was. Vele fondsen draaiden in overdrive door allerlei manoeuvres en geldinjecties van overheden. Ik wil zeker geen pluim op onze hoed steken en gaan beweren dat onze GOGI die pandemie had zien aankomen. Wat onze GOGI wel gezien had, is het feit dat de boel op springen stond en dat de kleinste vonk (of virus) zware gevolgen kon hebben.

Dat hebben we mogen zien (of ondervinden) tijdens de laatste dagen. Niemand of niets kan het onbeperkt volhouden om in overdrive te blijven doorgaan: mensen gaan dan in burn-out en er zijn weinig machines die het volhouden om een topsnelheid lange tijd aan te houden zonder materiaalbreuken of oververhitting. Op windmolens zijn er zelfs remsystemen ingebouwd of ze vliegen in stukken uit mekaar.

Alle cijfers werden op 1 maart 2020 verzameld:

Diegenen die onze GOGIscore tot dan gevolgd hebben  zouden momenteel nog geen verliescijfers hebben dienen op te tekenen. Ik durf echter niet uitsluiten dat deze crisis zich niet uitdiept. Diegenen die toch nog na augustus 2019 aangekocht hebben, zullen nog niet veel meerwaarde hebben kunnen vergaren; of ze moeten enkele weken geleden al uitgestapt zijn. Maar wat hebben ze dan gekocht voor die winst ?

Eerst de fondsen met een positief resultaat voor de periode 15 februari tot 1 maart 2020:

Winst op 15 dagenZoals je zelf kan merken, is deze lijst ultra kort en is de meerwaarde opgebouwd tijdens die periode nu echt niet om over naar huis te schrijven.

Voor je per direct een order ingeeft voor de laatste in de tabel ga je best eens kijken in de screenings. Dit is namelijk een inverse tracker die juist het tegengestelde doet van hetgeen we van een fonds verwachten: die stijgt als de beurzen dalen…  De voorbije jaren heeft die de verliezen aan mekaar geregen.

En dan nu een bezoek aan de intensive care-afdeling:

verlies op 15 dagen

Zoals je zelf kan zien, steken de verliescijfers schril af tegen de percentages van de eerste tabel.

De naam België zie ik verschillende malen terugkomen… Ook energie is gevoelig voor Corona.

Gaan die verliezen uitgediept worden of goedgemaakt worden ?

Iemand een glazen bol die werkt ?

Categorieën:

2 Comments

  1. Al weken en zelfs maanden duidt onze GOGIscore aan dat indexen en fondsen zich in een zware overdrijvingsmodus bevinden = erg gevaarlijke toestand. Geef maar in in de zoekmotor: grafiek Gogiscore en je vindt er een hele reeks.
   Of ze wilden ons niet geloven of ze lachten ons uit. Maar onze GOGIscore blijkt zeer accuraat.
   Waar zijn al die specialisten nu die zelfs begin februari nog schreven dat ze geen signalen voor een recessie of ander naderend onheil zagen ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.