Portefeuilles

Update MijnPortefeuille Smart Selection 1 01 2020

De updates van de 3 Smart Selections met de Risk-indicator en de MP Q Bis ( de MP Quality Indicator ):

Als je de exacte betekenis van onze indicators wil kennen en hoe ze berekend worden, tik dan in het zoekvenster van onze site de naam van die score in. Maar je kan alle info over codes en indicators ook hier vinden.

De MP Smart Mix 2020 01 01:

 

 

 

De MP Smart Flex 2020 01 01:

 

 

 

De MP Smart Flex Dynamic 2020 01 01 :

 

 

Ik kan begrijpen dat heel wat beleggers ongeduldig worden. Men denkt heel wat rendement kwijt te spelen door te wachten. Wij geven immers al geruime tijd het advies om op zijn minst te wachten met (bij)kopen want de meeste goeie fondsen draaien al geruime tijd dicht bij hun”all time highest”.  Normaal houden ze zoiets niet zo lang vol: maar zoals mijn collega stelt: “zijn het momenteel normale tijden als men weet dat de ECB massa’s geld in de markten pompt ?”  Laat je zeker niet misleiden door de gepubliceerde YTD want 1/01/2019 was een dieptepunt. Zoek maar eens even een aantal grafieken op.

Bovendien zakken de rendementen van vele fondsen naar een dieptepunt: nu beleggen en een rendement halen van zo’n 2% en dan bij een recessie op een paar dagen 20 à 30 % kwijtspelen, is toch niet dé oplossing.

Gaan we toch nog gelijk krijgen ?

Diegenen die de laatste weken onze GOGI-score hebben opgevolgd (en niet meer bijgestort of aangekocht hebben tijdens de laatste weken), hebben er tot hier toe weinig last van gehad. Dat betekent dat onze GOGIscore een zeer sterk signaal is.

Volgens ons draaien de meeste fondsen nog steeds overuren noteren er heel wat fondsen dicht bij of op hun “all time highest“: grote aankopen doen lijkt mij geen goed idee tenzij je jouw distributeur rijk wil maken.

Hier krijg je een waargebeurd verhaal: de FOMO !

Je kan met spijt zitten kijken naar al die mooie YTD-resultaten: dat betekent echter wel dat je begin januari had moeten aankopen en niet nu !

Ik kan je immers zo een hele lijst fondsen en trackers voorschotelen met all time highest-noteringen: mijn collega schreef nog niet zo lang geleden dat je moet laag kopen om rijk te worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: