De grafieken van Flossbach von Storch Multiple Opportunities en DWS Invest Multi Opportunities. Maar nu afgesloten op 16 april 2020.
Voor diegenen die zoeken wat hier juist wordt getoond: hier de info.
Deze grafiek toont FvS Multi Opportunities I en II. Ik kan de historiek van het fonds dat vermeld wordt in de samenstelling van de modelportefeuille niet gebruiken vermits die historiek te recent is opgestart. Je kan zelf zien dat ook I en II amper van mekaar verschillen.
Net zoals bij de meeste fondsen en indexen gaat het rendement in dalende lijn. Hier blijkt men er echter in geslaagd om er min of meer een rem op te zetten. Blijkbaar houdt men de zaak onder controle.
– – – o o o – – –
Ook bij het DWS-fonds gaat het rendement in dalende lijn. Dit fondsendossier ligt bij ons op de tafel om eventueel een beslissing te nemen.
Als we echter alle “dalende” fondsen uit de selectie gooien, dan gaan er heel weinig over blijven. Wordt vervolgd…
Wij hopen dat je zo stilaan begrijpt waarom wij de laatste weken en maanden herhaaldelijk schrijven dat een eerder afwachtende houding (aan de zijlijn) de juiste strategie kan zijn. Zelfs aangekomen op deze lage rendementen geeft onze GOGI als score een STOP.
Toch rendement YTD (sinds begin dit jaar) ?
De aanbieders van fondsen zullen wel schermen met de prestaties van de fondsen in 2019 ( YTD): “Dit liet je dit jaar al liggen…”
Dat klopt, maar kan enkel belangrijk zijn voor diegenen die de evolutie bijna dagelijks opvolgen en dan de nodige akties ondernemen. Voor diegenen die een strategie volgen van “aankopen en bijhouden” (en niet van plan zijn om spoedig weer te verkopen) ligt het totaal anders. Teveel onzekerheden stapelen zich op (Brexit, Europese stoelendans, problemen Italië, mogelijke handelsconflicten,… ).
Je zou die winst wel eens zeer snel weer kwijt kunnen spelen…
Dag Marc,
kan het zijn dat de legende van de grafieken niet correct zijn?
In de eerste grafiek is volgens mij:
– rood de inverse mediaan van de II
– groen het jaarrendement maar ik weet niet of het van de I of de II is
– paars en blauw de medianen van I en II (of andersom ;-))
In de tweede grafiek is volgens mij:
– rood de inverse mediaan
Ik wil niet muggeziften, heb alleen even zitten kijken om ze te begrijpen.
Het zijn heel waardevolle grafieken en nieuwe lezers lopen er anders misschien op vast.
Dankjewel! Johan
PS: het email-adres heb ik indertijd speciaal gemaakt toen jullie nog op “mijnkapitaal” zaten om alle mails apart te hebben en heb ik behouden om me in te schrijven op jullie nieuwe site. Ik heb jullie vandaag pas gevonden via een post op spaargids waar naar jullie nieuwe site verwezen werd. Ik ben blij dat jullie terug zijn!
LikeLike
Zou best kunnen dat de kleuren niet altijd hetzelfde aanduiden. De kleuren worden automatisch gekozen en ik pas die niet aan.
Vooral bij fondsen (goud en sommige obligatiefondsen) die in negatieve sferen duiken, durft de inverse Gogi al eens boven de gewone uitkomen en alzo voor verwarring zorgen.
LikeLike